Hlavní obsah

V roce 2030 budou nejméně polovinu modelů Škody Auto tvořit elektromobily

Do roku 2030 budou nejméně polovinu modelového portfolia automobilky Škoda tvořit elektromobily. Zároveň ve stejném období Škoda uvede nejméně další tři plně elektrické vozy, řekl ve středu novinářům vedoucí podnikové strategie a inovačního managementu Christian Schrader. V nabídce má nyní Škoda jeden vůz na čistě elektrický pohon, a to SUV Enyaq iV.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Škoda Enyaq iV 80

Článek

Škoda Auto chce, aby emise jejích vozů byly v roce 2030 nižší o více než 50 procent oproti roku 2020. Pomoci k tomu mají další tři bateriové elektromobily představené do roku 2030.

Vedle enyaqu ve formě čtyřdveřového SUV-kupé, jehož premiéra se očekává v následujících týdnech, bude mladoboleslavská automobilka nejspíš dále těžit co nejvíce z koncernové platformy pro elektromobily. Základ v podobě MEB by podle zákulisních informací mohl dát vzniknout také například menšímu elektromobilu velikosti Volkswagenu ID.3.

První jízda Volkswagenem ID.3: Budoucnost není temná

AutoMoto

Podle člena představenstva Michaela Oeljeklause chce Škoda zároveň zvýšit ekologičnost výroby, a to zhruba na 52 procent v roce 2025. Nyní činí ekologičnost výroby asi 47 procent.

Škoda Auto založila poradní výbor pro udržitelný rozvoj. Jde o nezávislý tým odborníků s mezinárodními zkušenostmi.

Za volantem Škody Enyaq iV: Výborný po všech stránkách

Testy

„Mám radost, že Škoda Auto jako jedna z prvních společností v České republice ustavila poradní výbor pro udržitelný rozvoj. Na spolupráci s tímto prvotřídně obsazeným grémiem se velmi těším. Očekávám, že budeme dostávat svěží podněty a společně diskutovat v rámci otevřeného dialogu, a to i o kontroverzních tématech,” řekl předseda představenstva Thomas Schäfer.

Na začátku letošního roku Škoda Auto ve svém hlavním závodě v Mladé Boleslavi zahájila výstavbu a provoz jedné z největších fotovoltaických elektráren v České republice. Od 1. října zde firma testuje dva elektrické tahače pro vnitrozávodní dopravu. V okolí svých závodů Škoda vysadila milion stromů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám