Hlavní obsah

Unikátní supersport Jaguar C-X75 se vyrábět nebude, prototypy lze koupit

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaguar oficiálně potvrdil, že hybridní supersport C-X75 sériově vyrábět nebude. Důvodem je údajně "ekonomická krize". Automobilka dokončí pět prototypů, z nichž následně tři prodá.

Foto: Jaguar

Jaguar C-X75

Článek

Supersportovní hybridní model C-X75 je poháněn klasickým benzínovým motorem a navíc dvěma elektrickými motory. Celkový výkon dosahuje 1000 koní a přenáší se na všechna čtyři kola. V čistě elektrickém režimu automobil ujede pouhých 50 kilometrů.

Na automobilu se i nadále pracuje, jakkoliv je sériová výroba vyloučená. Jaguar slibuje nízkou hmotnost a zrychlení 0-96 km/h pod tři vteřiny, 0-160 km/h pak pod šest vteřin. Nejvyšší rychlost by měla být kolem 320 km/h. Jaguar měl už v roce 2010, kdy se představil prototyp, stanovenu prodejní cenu - 700 000 liber, tedy zhruba 19 miliónů korun.

Britský výrobce chtěl vyrobit pouze 250 modelů C-X75. Nyní bude automobilka rozprodávat pouze prototypy, kterých je pět. Dva si nechá Jaguar (jeden do muzea a druhý k propagačním akcím), další tři se prodají prostřednictvím aukce. Zájemci tak získají zcela unikátní automobil. Jaká bude vyvolávací cena, nebylo oznámeno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám