Hlavní obsah

Takhle by mohlo vypadat SUV Ferrari, myslí si gruzínský designér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že Ferrari postaví SUV, je jistotou - automobilka to potvrdila před mnoha měsíci - ať mají fanoušci názor jakýkoliv. Víme také, že se bude jmenovat Purosangue, ovšem jak bude vypadat, je stále záhadou. Gruzínský designér Giorgi Tedoradze představil svou ideu tohoto vozu.

Foto: Giorgi Tedoradze

Takto si Ferrari Purosangue představuje gruzínský designér Giorgi Tedoradze.

Článek

Tedoradzeho návrh na vzhled Ferrari Purosangue nesdílí příliš podobností se současnými modely značky Ferrari. Přesto tato skica vypadá velmi zajímavě - všimněte si tenkých světel a ohromného nasávacího otvoru na přídi.

Není to první nápad na to, jak by mohl Purosangue vypadat; v lednu 2018 jsme tu měli ilustraci brazilského designéra Klebera Silvy, jehož práce stavěla na základě Alfy Romeo Stelvio. [celá zpráva]

V Tedoradzeho výtvoru člověk může spatřit inspiraci v Lamborghini Urus, a to zejména v zadním rohu auta; skica se snaží navodit dojem crossoveru SUV-kupé. A protože Urus bude jedním z hlavních konkurentů Purosangue, dost pravděpodobně to takhle i dopadne.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Urus

Že však bude Purosangue skutečně vypadat takto, je krajně nepravděpodobné. Vůz ještě nikdo mimo automobilku Ferrari nespatřil - před několika měsíci se sice objevilo video jednoho vývojového prototypu, ale ten nebyl ve své vlastní karoserii, byl navlečený do „slupky” modelu GTC4Lusso. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám