Hlavní obsah

Svaly z Ruska pro čtyřsedadlové Porsche

Známe mnoho tuningových značek, které si troufnou na Porsche. Ruskou značku TopCar ale mezi nimi potkáváme stále častěji. Třeba tohle Porsche Panamera, které posílilo a zhublo.

Foto: TopCar

TopCar Porsche Panamera Turbo

Článek

Masivní úprava těla vozu zahrnuje prakticky všechny části. Nové velké blatníky s masivnějšími výdechy vzduchu od brzd potřebovaly nové nárazníky, prahy i úpravy na dveřích. Vzadu je pak velké černé křídlo. Černé proto, že je vyrobené z uhlíkového kompozitu. A ze stejného materiálu je i střecha a spousta dalších částí. To má za následek malé snížení hmotnosti vozu, a to i přes nainstalování opravdu rozměrných jednadvacetipalcových kol.

Foto: TopCar

TopCar Porsche Panamera Turbo

Foto: TopCar

TopCar Porsche Panamera Turbo

To, co je v interiéru, nemá cenu popisovat. Značka TopCar má takové moto, že cokoliv si přejete, je splněno. Takže lze obložit přístrojovku plátky zlata, krokodýlí kůží, dřevem z amazonských pralesů… Prostě cokoliv. Omezení se týká pouze fantazie a ceny.

A co je pod kapotou tohoto čtyřdveřového fešáka? Klasické Turbo, ale s přídavkem dalších sto koní. To znamená, že výsledných 650 koní dokáže auto fantasticky rozpohybovat až k limitům rychloměru se zrychlením 3,4 s na stovku (standardně 3,6 s).

Cena odpovídá exkluzivitě vozu. Celá úprava stojí v přepočtu asi 650 000 korun. Ovšem je nutné připočítat samotný vůz - Porsche Panamera Turbo stojí u nás 4 280 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám