Hlavní obsah

Subaru slaví 20 let modelu Legacy, ukáže koncept budoucí verze

Novinky, maž

Legacy sedan se začal prodávat před dvaceti lety a pro Subaru je to komerčně velmi úspěšné auto. To je i důvod, proč představuje vývojovou studii naznačující budoucí směr designu tohoto modelu. V evropské premiéře se představí na nadcházejícím ženevském autosalonu.

Článek

I tato studie vozu střední třídy používá stálý pohon všech kol Symmetrical AWD v kombinaci s plochým motorem s protiběžnými písty. Vnější design je pojat s důrazem na osobité vzezření - zajímavostí jsou protáhlé, jakoby otočené světlomety s technologií LED. Nejspíš jde o naznačení designu modelové řady pro příští roky. Maska chladiče s motivem křídla je typickým poznávacím znamením značky Subaru.

:. Subaru Legacy sedan - pokud by takto vypadala příští generace Legacy, nebylo by to vůbec špatné.

Čtyřsedadlové uspořádání v kombinaci s konstrukcí střechy nabízí údajně bohatý prostor pro nohy cestujících. Na sedadlech je použita perlově bílá kůže s modrým leskem, zatímco na panelech dveří najdete černou kůži s metalickým efektem.

Vnější rozměry (délka x šířka x výška) jsou následující: 4 795 x 1 820 x 1 500 mm. Rozvor náprav činí  2 750 mm. Coby pohonná jednotka je použitý šestiválcový plochý benzínový motor o objemu 3,6 litru. Automobil obul pneumatiky o rozměru  225/45 R19. 

Model Legacy si odbyl celosvětovou premiéru již v roce 1989, přičemž do prosince 2008 přesáhla celosvětová výroba tohoto modelu cifry 3,6 miliónu vozů (počítají se do toho všechny generace). Legacy se postupně stalo klíčovým modelem značky Subaru.

:. V předních opěrkách jsou zabudované obrazovky, vpředu nechybí velký dotykový displej

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám