Hlavní obsah

Studie Peugeot Prologue: na půl cesty mezi MPV a SUV

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peugeot ukáže na pařížském autosalonu studii Peugeot Prologue - jde o mix velkoprostorového vozu (MPV) a sportovně-užitkového (SUV). Koncept naznačuje, jak by mohl vypadat připravovaný model 3008.

Článek

Peugeot byl na informace o konceptu hodně skoupý. Pouze sdělil, že vozidlo bude pohánět elektrický motor v kombinaci s klasickým spalovacím (Peugeot neřekl, zda bude vznětový nebo zážehový) o výkonu rovných 200 koní.

Průměrné emise oxidu uhličitého by měly dosáhnout solidní hodnoty – 109 gramů na kilometr. Při jízdě pouze na elektrický pohon jsou emise CO2 nulové.

:. Peugeot Prologue - koncept pohání hybridní motor. Foto: Peugeot

Vzhledem k tomu, že maskované prototypy připravovaného modelu 3008 již jezdí po silnicích, dá se předpokládat, že z konceptu Prologue vznikne sériová verze. A vzhledem k tomu, že vzhled Prologue není nikterak extrémní (což je pro koncepty některých značek typické), sériová verze se nejspíš designově od studie lišit nebude.

Na stánku Peugeotu uvidíte ještě studii sportovního hybridu RC s výkonem 313 koní (230 kW). Emise CO2 mají být stejné jako u Prologue – 109 gramů na kilometr.

Reklama

Související témata:

Související články

Peugeot 308 RC-Z se bude vyrábět

Podle německého motoristického časopisu Auto Bild se dočkáme modelu Peugeot 308 RC-Z již příští rok. Na ženevském autosalonu se prý šéf koncernu PSA Christian...

Test Peugeotu 308 1.6 HDI: lev jako lev

Mezi rodinnými hatchbacky se pohybuje Peugeot s mrštností africké šelmy. Vlastně několika šelem, protože v nabídce je víc modelů. Ten větší se jmenuje 308.

Peugeot 308 SW 1,6 HDI: první test v Česku

Jako první v České republice jsme otestovali žhavou novinku ze stáje francouzského Peugeotu - kombi odvozené z řady 308. Čekali jsme nepřesnou převodovku...

Výběr článků

Načítám