Hlavní obsah

Speciální edice modelu 911 oslavuje 50 let od založení Porsche Design

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 1972 založil F. A. Porsche a jeho bratr Hans-Peter Porsche Design, značku, která měla přenést principy automobilky i za hranice světa aut. Jejich prvním produktem byly černé hodinky vydané před 50 lety. Toto výročí slaví nové hodinky, limitovaná edice vozu 911 Targa a zrestaurovaná klasická 911.

Foto: Porsche

Porsche 911 Targa v edici oslavující 50 let Porsche Design.

Článek

Nejnovější speciální edice 911 je omezena na pouhých 750 exemplářů a vychází z aktuální generace Porsche 911 Targa 4 GTS.

Má celočerný exteriér a klasické středové potahy sedadel ve sportovní textilii. Sekundová ručka na hodinách v palubní desce nabízených v rámci paketu Sport Chrono Package, je nalakována červeně podle původních hodinek.

Porsche testuje hybridní 911 na Nürburgringu, má být vrcholem nabídky

AutoMoto

Vůz je poháněn plochým šestiválcem se dvěma turbodmychadly o výkonu 473 k (480 k) a je standardně dodáván s 8stupňovou dvouspojkovou převodovkou PDK a volitelně se 7stupňovou manuální skříní. Výkon je posílán na všechna čtyři kola, přičemž Porsche s pomocí Launch Control udává zrychlení z 0-100 km/h za 3,5 sekundy.

Nová limitovaná edice sportovního vozu, která bude k dispozici u evropských dealerství od dubna, bude stát 185 606 eur, v přepočtu 4,5 milionu korun.

Test: Porsche Macan GTS je SUV, které opravdu jezdí jako sportovní auto

Testy

Retro hodinek oslavujících stejnou příležitost a se vzhledem těch původních vznikne jen 500 exemplářů.

Na zrestaurovaném voze, 911 S 2.4 Targa z roku 1972, se pracovalo dva roky. Když se začalo s restaurováním, vozu chybělo dost dílů a byl ve špatném stavu. To však bylo v pořádku, protože oddělení Porsche Classic ho stejně plánovalo upravit podle nové edice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám