Hlavní obsah

Seat představil elektromotorku s dojezdem 115 km

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seat nebude vyrábět a prodávat jen automobily. V rámci své elektromobility nabízí i elektrické koloběžky a nově také skútr. Postupně se tak rozšíří její záběr do míst, kde dosud španělská firma nefigurovala.

Foto: Seat

Seat e-Kickscooter a e-Scooter

Článek

Seat vytvořil novou strategickou obchodní jednotku s názvem Seat Urban Mobility, která zahrnuje všechno, co spadá do městské mobility a není to auto.

Co tam spadá? Třeba dnes už známá elektrická koloběžka eXS, kterou jsme měli možnost najít v kufru testovacího vozu Seatu Tarraco.

Na veletrhu Smart City Expo World Congress ve španělské Barceloně se představila její nástupkyně e-Kickscooter, která má díky akumulátorům o kapacitě 551 Wh dojezd až 65 km.

Foto: Seat

Pod sedadlem je místo pro dvě helmy.

Foto: Seat

Skútr má moderní vzezření.

Ovšem to zajímavější je elektrický skútr s velmi jednoduchým názvem e-Scooter. Tohle už není přibližovadlo na poslední kilometry cesty. Jde o plnohodnotný dopravní prostředek do města.

O motocykl, který byl vyvinut ve spolupráci s barcelonskou firmou Silence, která se zabývá právě vývojem a výrobou elektrických motocyklů. Tato firma bude také motocykl vyrábět.

Rus zařadil zpátečku za jízdy. Destrukce je až nečekaně velká

AutoMoto

Má motor o výkonu 7 kW, který může krátkodobě zvýšit výkon až na 11 kW. Důležitý je ovšem i točivý moment 240 N.m, což je opravdu úctyhodná hodnota. Maximální rychlost je 100 km/h a zrychlení z 0 na 50 km/h je otázkou 3,8 sekundy.

I když firma nezveřejnila kapacitu vyjmutelných akumulátorů, dojezd by měl být kolem 115 km. Právě možnost akumulátory vyjmout a nabít kdekoli na nabíječkách nebo doma v zásuvce, je velké plus.

Pomocí aplikace v mobilu navíc majitel uvidí stav nabití nebo polohu akumulátoru, takže se mu nikdy neztratí. Pod sedačkou navíc zůstává místo pro dvě standardní motocyklové helmy.

Foto: Seat

Zde je dobře vidět vyjímatelný akumulátorový set.

Foto: Seat

Víc než 100kilometrový dojezd je do města dostatečná porce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám