Hlavní obsah

Seat Altea prošel faceliftem, nabízí se s novými motory

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mírné změny na karoserii, několik změn v interiéru, nová výbava a dva nové motory. Tak lze stručně popsat změny, které podstoupil Seat Altea. Španělský výrobce modernizovanou verzi ukázal na právě probíhajícím ženevském autosalonu.

Článek

Altea prošla proměnou exteriéru. Příď dostala nový nárazník, nově navržená maska má menší logo a jiné chromované orámování. Větší světlomety doplňují nově tvarovaná vnější zpětná zrcátka. Širší zadní okno zlepšuje výhled vzad, nová záď s přepracovanými sdruženými světly zase vnější design.

Drobné retuše se odehrály také v interiéru na přístrojovém štítu, středové konzole a dveřních výplních.

:. Seat Altea (2009) - základ zůstal stejný

Dva nové motory i nová příplatková výbava

Zákazníci budou moci vybírat z pěti zážehových a čtyř vznětových motorových variant, včetně moderní technologie common rail v motoru 2.0 TDI (125 kW/170 k). V nabídce jsou dva nové zážehové motory - 1.8 TSI (118 kW/160 k) nyní kombinovatelný se sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG a výhradně pro León FR a Alteu Freetrack dodávaný motor 2.0 TSI (155 kW/211 k).

:. Seat Altea před faceliftem foto: Seat

Všechny modely vybavené automatickou převodovkou DSG jsou dodávány s pádly řazení na volantu, s výjimkou motoru 1.9 TDI (77 kW/105 k).

Poprvé bude do výbavy Leónu 2009 zařazen systém XDS, který pracuje podobně jako samosvorný diferenciál, ovšem s využitím elektroniky. Dalšími prvky jsou například asistent rozjezdu do kopce, adaptivní bi-xenonové světlomety s natáčením do zatáček, nová klimatizace a řada audio zařízení, parkovací senzory vpředu a vzadu, a optický parkovací systém ve spojení s navigačním systémem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám