Hlavní obsah

Rouhačský Ford se představí za necelý měsíc

Ford Mustang je ikona silnic i populární kultury nejen ve Spojených státech, a tak se automobilka rozhodla, že se jím inspiruje u... elektrického crossoveru. Nyní už víme, kdy a kde se odhalí.

Poodhalení elektrického crossoveru dle vzoru Fordu MustangVideo: Ford

 
Článek

Den, kdy spojení Fordu Mustang se slovem „elektromobil” nebude jen noční můrou fanoušků této ikony, ale už i realitou, nastane 18. listopadu 2019. Neděste se příliš, nebude to osmiválcový sporťák, který by dostal elektrickou verzi - představí se dlouho avizovaný crossover inspirovaný právě Mustangem.

Jak se ví už dlouho, bude jezdit na elektřinu. Ford uvádí, že cíl vývoje je, aby vůz ujel 600 km na jedno nabití dle měřicího cyklu WLTP. Vůz má nastavit nová pravidla hry - a to je všechno, co Ford zatím zveřejnil, kromě krátkého videa přibližujícího proces návrhu vozu spolu se siluetou. Přiznejme si, že ta má k Mustangu vážně blízko.

Foto: Ford 2x

Tohle je první obrázek, který Ford k elektrickému crossoveru inspirovanému Mustangem zveřejnil.

První obrázek, který se dostal na světlo světa zhruba před rokem, byla skica zádě novinky. A ta vypadala jako Mustang, byť trochu zakulacený, podstatně více. Jak bude vypadat, a hlavně, jak bude jezdit výsledné auto, zdali své inspiraci vzdá čest, nebo udělá ostudu, si zatím počkejme.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Tohle je současný Ford Mustang s plnotučným osmiválcem. Jak se idea macho pony caru převtělí do elektrického crossoveru, jsme vážně zvědavi.

Reklama

Výběr článků

Načítám