Hlavní obsah

Renault chce pro nové elektromobily použít jména ikonických modelů

Novinky, Milan Lažanský

Francouzská automobilka se chce v rámci nové vlny elektromobilů vrátit ke známým názvům legendárních modelů minulosti. Podle agentury Reuters se tak může vrátit třeba Renault 4L nebo Renault 5.

Foto: Profimedia.cz

Původní Renault 5

Článek

Plán na novou retro vlnu elektromobilů má podle zákulisních zpráv podporovat především šéf Renaultu Luca de Meo, který je za kormidlem od loňského roku. V září odhalil významné vnitřní restrukturalizace. De Meo se chystá představit další fázi svého plánu, který je označován jako „Renaulution“. Stane se tak 14. ledna.

Agentura Reuters s odvoláním na dva zdroje uvádí, že plán bude zahrnovat oživení nejméně dvou klasických názvů s cílem posílit zaměření na francouzské dědictví Renaultu.

Kosočtverec na kapotě. Renault své ikonické logo používá už 95 let

AutoMoto

Řeč je především o návratu číselného označení. Součástí elektrické ofenzivy tak má být Renault 4L, který se v šedesátých letech postavil Mini či Fiatu 500. Stejně se hovoří i o Renaultu 5, který se vyráběl ve dvou generacích od roku 1972 a v nabídce setrval do příjezdu prvního clia v roce 1996.

Foto: Profimedia.cz

Původní Renault 4L

Novinky by mohly sdílet platformu se stávajícím elektrickým hatchbackem Zoe nebo použít novou elektrickou platformu CMG-EV z aliance Renault-Nissan-Mitsubishi, kterou Renault nejprve použije pro nadcházející produkční verzi modelu Megane eVision. Reuters rovněž tvrdí, že Renault odhalí tři elektrické modely pro svou podznačku Alpine.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám