Hlavní obsah

Range Rover udělal z Evoque kabriolet, koncept ukáže v Ženevě

Novinky, Martin Žemlička

Britský Land Rover si pro ženevský autosalon připravil nevšední překvapení - svému SUV Evoque odstranil střechu a vytvořil z něj tak čtyřmístný kabriolet. Případnou sériovou výrobu automobilka zatím odmítá, pozitivní ohlas by jeho záměry mohl změnit.

Foto: Land Rover

Range Rover Evoque Convertible (2012, studie)

Článek

Kombinace SUV a kabrioletu je atraktivní, ale žádný z výrobců zatím neměl odvahu na představení sériové verze. Možná se dočkáme v případě britského Land Roveru; v Ženevě zatím sice automobilka předvede koncept, o kterém tvrdí, že se neplánuje pro sériovou výrobu, pozitivní odezva veřejnosti by to ale mohla změnit.

Design vychází z Evoque, extravagantního SUV, které po celém světě sbírá kladné ohlasy za svůj netradiční, a nutno dodat že hodně povedený, vzhled. Střecha je po složení uložena v krytu se sklápěcím mechanismem, který je umístěný pod úrovní okenní linie. Jaká je technologie sklápění střechy a jak dlouho trvá její složení/natažení, zatím výrobce neprozradil. Patrně se ovšem jedná o elektromechanický systém, při kterém stačí zmáčknout příslušné tlačítko.

Foto: Land Rover

Range Rover Evoque Convertible (2012, studie)

Střecha je každopádně plátěná, koncept je doplněn o automatický systém ochrany při převrácení. Jak narostla už tak dost vysoká pohotovostní hmotnost automobilu, je zatím také tajemstvím.

Poprvé se kombinace SUV a kabrioletu z dílny Land Roveru ukáže v březnu na ženevském autosalonu. Automobil bude vystaven v šedé metalíze, jeho litá kola mají velikost nadstandardních 21 palců.

Anketa

Líbí se vám kombinace SUV a kabrioletu?
Ano
76 %
Ne
24 %
Celkem hlasovalo 8379 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám