Hlavní obsah

První fotografie a informace o novém Citroënu C5

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská automobilka Citroën dosud úzkostlivě tajila informace a fotografie nového modelu C5. Stává se ale pravidlem, že se vše objeví na veřejnosti o několik týdnů či měsíců dříve. Nejinak je tomu u modelu C5.

Článek

Ať jsou fotografie vypuštěné z automobilky záměrně nebo se jedná o tradiční prosáknutí informací ze slabého místa některého z importérů, my se můžeme potěšit pohledem na Citroën C5. Jeho tvary jsou velmi podobné konceptu C5 Aircsape, který se představil na frankfurtském autosalonu a byl skutečnou ozdobou francouzského stánku.

Nová "cé-pětka" bude 4,78 m dlouhá a 1,86 m široká a cestující na zadních sedadlech se budou moci potěšit královským místem na nohy, který bude dílem velkého rozvoru 2,82 m (dnes 4,74 m, 1,78 m a 2,75 m).

Pod kapotou se objeví třetí generace hydraulického pérování Hydractive, která dokáže zachovávat světlou výšku vozu a zároveň měnit chování vozu podle způsobu jízdy a jízdních podmínek.

Pod dlouhou přední kapotu se vejde i zážehový šestiválec o objemu tři litry s výkonem 158 kW. Další benzínové motory budou mít objemy 1,8 (94 kW) a 2,0 l (105 kW). Turbodiesely nabídnou výkonovou škálu od 81 do 153 kW. Velmi zajímavý je i rozměr kotoučů brzd. Vpředu budou mít na sedan této třídy nevídaných 330 mm, vzadu pak 304 mm.

Vůz se oficiálně představí v lednu na bruselském autosalonu a jeho prodej začne pravděpodobně na jaře příštího roku.

Anketa

Ohodnoťte známkou nový Citroën C5.
1
90,1 %
2
5,4 %
3
1,6 %
4
0,8 %
5
2,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5543 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Citroën C5 Airscape: francouzské léto

Koncept vozu značky Citroën pod názvem Airscape obohatí motoristickou výstavu ve Frankfurtu nad Mohanem. Tohle auto už svým názvem dává najevo, že vzduch...

Výběr článků

Načítám