Hlavní obsah

Přemýšlíte, jak by vypadaly ploutve na moderním autě? Tady je odpověď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ohromné ploutve na zádích amerických veteránů si na celém světě získaly řadu fanoušků a snad každý z nich je chce mít v garáži. Jednoho z nich napadlo, že zbytek starého vozu by k nim možná nepotřeboval.

Foto: Burntwing, Reddit

Jaguar XK8, nebo Cadillac Eldorado?

Článek

Jak úvaha dopadla, vidíte sami na obrázku, objevivším se koncem minulého týdne na Redditu (sociální síť). Neznáme přesné místo, kde uživatel s přezdívkou Burntwing fotku pořídil, ale podle registrační značky jezdí vůz v americké Kalifornii.

Značka stojí za pozornost ještě z jednoho důvodu - je „na přání” a je na ní uvedeno JAGALAC, kombinace slov Jaguar a Cadillac. Autor této úpravy si tedy byl nejspíš dobře vědom, co dělá.

Foto: Profimedia.cz

Z tohoto auta ploutve pocházejí - Cadillacu Eldorado modelového roku 1959.

Proč to ale udělal, zůstává záhadou. Pro internetovou slávu? Protože nikdo jiný nic takového nemá? Snad chtěl renovovat starý cadillac, ale karoserie byla tak zrezivělá, že se daly použít jen ploutve? Nebo toto monstrum postavil jen proto, že prostě mohl?

Všimněte si, že na voze není - alespoň z toho, co vidíme na fotce - upraveného nic jiného. Dokonce má svá sériová kola, a to se Jaguar XK8 gen. X100, která je této kreaci základem, vyráběla v letech 1996-2006, tedy docela dávno.

Foto: Profimedia.cz

Takhle vypadá Jaguar XK gen. X100 v sériovém stavu

Reklama

Výběr článků

Načítám