Hlavní obsah

Předjížděl kolonu protisměrem, londýnský cyklista ho vrátil na správnou cestu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stání v koloně je jistě frustrující, ale všichni řidiči aut jsou si v ní rovni – všichni čekají ve stejné frontě. Přesto se vždycky objeví někdo, kdo chce za každou cenu kolonu předjet, někdy i ne zrovna legálně. Řidič černého volva v Londýně ale narazil.

Foto: Novinky

V hustém provozu jsou si všichni řidiči aut rovni ať v Praze, či v Londýně (na ilustračním snímku).

Článek

Řidič černého volva podle dostupných informací nechtěl čekat v koloně a rozhodl se ji tedy objet protisměrem, který byl provozu téměř prostý. Jenže nepočítal s tím, že na křižovatce potká uvědomělého cyklistu, britského youtubera, vystupujícího pod jménem CyclingMikey.

Ten ho zastavil s tím, že má zacouvat zpátky, že nemá právo všechny předbíhat. Záhy se od ženy v autě dozvídáme, že jsou doktoři a že na ně čekají pacienti. Protože se cyklista odmítá hnout, žena z auta vystupuje a následuje několikaminutová výměna názorů.

V tomto videu, které bylo zveřejněno 11. června, stojí za povšimnutí několik detailů. Předně, z toho, jak autor videa stojí na rohu, dost pravděpodobně čeká na někoho takového, aby ho usadil zpátky. A jak je zpoza keře vidět v čase cca 0:10, volvo vyjíždí z řady relativně těsně před křižovatkou, nějakých sedm aut vzadu. Nepředjíždí celou kolonu.

Dále, všimněte si, jak dlouho se v křižovatce dohadují a blokují provoz. Za tu dobu tam chce projet jediné auto, bílý taxík – jehož řidič je oprávněně rozzloben –, několik cyklistů a motorkář. Ti se ale protáhnou kolem.

Nakonec volvo couvá, ne zrovna šikovně, ale couvá. Samozřejmě že jeho řidič si nepočínal legálně a být na místě policie, byl by pokutován. Stála ale konfrontace za blokování, byť lehkého, provozu?

Anketa

Kdo může za tento „dopravní špunt”?
Cyklista se zachoval správně, řidič Volva neměl právo takto předjíždět, taxikář se měl obořit na něj
65,5 %
Řidič Volva neměl právo takto předjíždět, ale problém způsobil cyklista dlouhou konfrontací
26,2 %
Oba udělali chybu
7,4 %
Nejsem si jist/a
0,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 771 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám