Hlavní obsah

Poslechněte si Aston Martin Valkyrie, na Silverstonu zní jako formule

Finální vývoj hypersportu Aston Martin Valkyrie pokračuje a fanoušci po celém světě dostali další příležitost spatřit ho v akci na jeho domácí půdě, a to okruhu Silverstone ve Velké Británii.

Foto: Aston Martin 2x

Valkyrie má v reálném svět opravdu kompaktní kokpit.

Článek

Premiérový pohled na Valkyrii nabídl Aston Martin svým příznivcům už v červenci letošního roku, čímž všechny překvapil. Naneštěstí ze záběrů nebylo příliš poznat, jak automobil zní, což byla vzhledem k tomu, co má mít pod kapotou, celkem škoda.

Další rekord pro Renault Megane RS Trophy-R: Nejrychlejší byl i v Japonsku

AutoMoto

Aston Martin do svého očekávaného hypersportovního auta umístil motor V12 od malé, ale o to věhlasnější anglické firmy Cosworth, který má objem 6,5 litrů, 1160 koňských sil a točivý moment 900 newtonmetrů, kdy mu k takovému výkonu pomáhají ještě dva elektromotory od chorvatské firmy Rimac. Samotný spalovací motor přitom točí jedenáct tisíc otáček za minutu a produkuje 1000 koní.

Foto: Aston Martin

Valkyrie byla pro tuto příležitost oděna do válečných barev stáje Red Bull.

Současné video, které rovněž vzniklo na Silverstonu, už Valkyrii vykresluje v lepším světle a motor zní doopravdy skvěle. Zdroje blízké anglické automobilce ovšem upozorňují, že se jedná pouze o ochutnávku, protože je testovaný vůz stále upravený tak, aby neukazoval vše ještě před prvními dodávkami.

Concorde žije. Tentokrát jako speciál od Aston Martinu

AutoMoto

Hypersport Valkyrie vznikl ve spolupráci Aston Martinu a závodní stáje F1 Red Bull a měl by stát v přepočtu asi 100 milionů korun. Cena ovšem naprosto odpovídá, protože vznikne pouze 150 kusů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám