Hlavní obsah

Porsche vyvíjelo i dodávku. Němci ukazují dosud nezveřejněné koncepty

Novinky, Daniel Havlina

Německá automobilka představuje v rámci akce „Porsche Unseen“ studie, které dosud veřejnost neměla šanci vidět. Některé posloužily jako předlohy pro skutečná auta, jiné vznikly interně, pro cvik, zkoušku nebo zaučení designérů. Porsche hodlá postupně ukázat hned patnáct takových aut, která vznikla v letech 2005 až 2019.

Foto: Porsche

Porsche Vision „Renndienst“.

Článek

Porsche poskytne všem svým fanouškům kompletní pohled na vývoj podobných aut od prvních nákresů designérů přes vývoj až ke konceptu a pak, pokud vše funguje dobře, dokonce i k produkčnímu autu. A to nejen virtuálně, ale také ve videích magazínu 9:11 a rovněž v knize „Porsche Unseen“.

„Lidé po celém světě milují náš nestárnoucí a inovativní design. Vizionářské koncepční studie jsou základem našeho úspěchu,“ uvedl pro oficiální stránky Porsche jeden z hlavních členů představenstva Oliver Blume. Porsche kromě knih a dokumentů exkluzivním projektům věnuje i výstavu ve svém muzeu, a to v roce 2021.

Porsche nabízí nové Turbo S v limitované edici. Má to však háček - jedině s tryskáčem

AutoMoto

Němci hodlají postupně představit hned patnáct exkluzivních modelů, které dosud stály v depozitáři ve Stuttgartu. Světu ale napoprvé neukáže vše. Premiéru zažily nejdříve jen tři modely.

Jako vůbec první Porsche ukazuje silniční verzi závodního speciálu série LMP1, hybridního Porsche 919. Auto vzniklo pro případ, že by Porsche muselo, nebo chtělo ke svému závoďáku vytvořit adekvátní silniční auto. Vůz používá stejnou techniku, motor s devíti sty koňmi pod kapotou a má dokonce i stejné rozměry. Světlo světa nic takového nikdy nespatřilo, což řadu fanoušků Porsche při pohledu na model 919 Street možná zarmoutí.

První jízda s Porsche Taycan: Elektromobil pro řidiče nabídne na okruhu až nepříjemný zážitek

Testy

Druhým modelem, který Němci představují, je maličký sportovní automobil s názvem Porsche Vision Spider. Podle popisu výrobce se jedná o doslova „spartánský“, puristický, lehký sportovní vůz s motorem uprostřed a žádnou střechou. Koncept vznikl v roce 2019 a inspiroval se modelem Porsche 550-1500 RS Spyder z roku 1954. Slouží jako studnice nápadů pro budoucnost a zobrazení některých nápadů od designérů.

Třetím a zatím posledním uvedeným autem není nic jiného než dodávka s názvem Porsche Vision „Renndienst“. Jedná se o rodinný vůz pro budoucnost se šesti místy k sezení inspirovaný dodávkou Rennsport závodního týmu Porsche, kterou ale vyrobil Volkswagen. Auto má elektrický motor.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám