Hlavní obsah

Porsche vytvořilo vesmírnou loď. Do kosmu ale nepoletí

Německá automobilka Porsche a firma Lucasfilms společně vytvořily jedinečnou kosmickou loď pro film Star Wars. Stuttgartští inženýři měli dát vesmírnému plavidlu vzhled sportovních aut.

Foto: Porsche

Vesmírná loď ze Star Wars z dílny Porsche

Článek

Plavidlo od netradičních partnerů Porsche a Lucasfilms dostalo futuristický název Tri-Wing S-91 x Pegasus Starfighter a veřejnosti se poprvé ukáže na premiéře filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera 16. prosince letošního roku.

Postavil pojízdnou repliku lodi ze Star Wars, teď na tom zbohatl

AutoMoto

Návrh pětimetrového plavidla už jeho tvůrci představili na ředitelství Lucasfilms v kalifornském San Francisku a výsledkem je podle oficiálních snímků to, co by od projektu každý očekával. Vesmírná loď podobná těm, které se ve filmech George Lucase prohánějí po filmových plátnech.

Přední část stroje by měla odkazovat na nový elektrický sedan Taycan a zadní část lze připodobnit ke sportovnímu modelu 911 díky středovému brzdovému světlu. V prosklené kabině figurují sedadla z hyperauta Porsche 918 Spyder.

Porsche testuje elektrický crossover s několika motory

AutoMoto

Porsche je na svoji práci velmi hrdé a nechalo se slyšet, že jej nabídka spolupráce od legendárního studia Lucasfilms velmi potěšila. Po premiéře očekávaného filmu Vzestup Skawalkera navíc chtějí Němci postavit model Taycan a vesmírné plavidlo vedle sebe, aby ukázali, jak jsou si stroje podobné.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám