Hlavní obsah

Porsche uvádí na český trh supersporťáky Cayman a Boxster

Novinky, maž

Hned dvě limitované edice si mohou pořídit příznivci sportovní značky Porsche. Obě jsou dostupné i v Česku. Jedná se o speciálně upravený Boxster S (po celém světě bude k mání 500 kusů) a Cayman S (700 kusů). Ceny nejsou zrovna lidové, ale to u Porsche nepřekvapí.

Článek

Nejrychlejší Cayman s 3,4 litrovým benzínovým šestiválcem bude mít mírně zvětšený výkon - nyní 303 koňských sil. Tedy o osm koní více než kolik má Cayman S, který dá „stovku“ za 5,4 s a jede až 275 km/h.

Cayman S Sport je sériově nabízen v barvách GT3 – oranžové a zelené s modelovým označením na stranách. Je však dostupný rovněž v černé, červené, žluté či bílé a za příplatek i v polární stříbrné metalíze. Stejně jako GT3 má černé ráfky, vnější zpětná zrcátka a mřížku pro přístup vzduchu.

:. Caymanů S Sport se vyrobí jen 700 kusů. Foto: Porsche

Vzezření a la GT3 zahrnuje také sportovní výfuk včetně dvojité koncovky, potahy Alcantara na řadící páce, ruční brzdě a věnci volantu.

Boxster S v módní bílé barvě

U Boxsteru S se neměnil výkon, ale pouze barva. Nyní je karosérie v módní bílé. Dále se změnila barva 19palcových litých kol, postranní otvory pro přístup vzduchu, středová konzole a číselníky tří kruhových ukazatelů. Všechny jsou rovněž nalakovány bíle.

Vozů Boxster S Porsche Design Edition 2 bude celkem vyrobeno 500 kusů, cena vozu je 1 639 000 korun a více. Modelů Cayman S Sport bude celkem dostupných 700 kusů v ceně kus od 1 828 000 korun.

:. Speciální edice Boxsteru v bílé barvě Foto: Porsche

Reklama

Související témata:

Související články

Slabší Cayman v ČR za 1,5 mil. korun

Porsche Cayman je již v České republice nějakou dobu, ale pouze ve verzi S. Nyní přichází i jeho slabší sourozenec, který nabízí sportovní svezení za celkem...

Výběr článků

Načítám