Hlavní obsah

Porsche do Paříže přivezlo nový koncept 911 Speedster

Novinky, maž

Porsche 911 Speedster se v podobě konceptu už letos představilo. Nyní automobilka na autosalonu v Paříži ukazuje upravenou verzi a oficiálně potvrdila, že vznikne i sériové provedení.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Porsche 911 Speedster

Článek

Porsche letos slaví sedmdesát let od svého vstupu do světa sportovních automobilů, a tak chce přinést na trh něco mimořádného. Po červnovém konceptu 911 Speedster tady máme jeho druhou verzi, která už nemá stříbrnou barvu laku a nápisy na bocích. [celá zpráva]

Důležité je, že má blízko k sériové výrobě. Tu konečně potvrdila i samotná automobilka.

Jde o dvoumístný otevřený automobil. Exteriér je až na jeden detail – zpětná zrcátka – stejný jako u současných vozů, v této podobě podle nás půjde i do sériové výroby. Střecha bude patrně plátěná, tu zatím pařížský koncept neodhaluje.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Porsche 911 Speedster

Pohonná jednotka vychází z toho nejlepšího, co má Porsche k dispozici, tj. z 911 GT3. Znamená to atmosféricky plněný plochý šestiválec a výkon cca 500 koní.

Vyrobí se jenom 1948 kusů. Má to symboliku, v tomto roce přišlo na trh první Porsche 356. Cena zatím oznámena nebyla, prodej bude zahájen v příštím roce. Automobilka uvedla, že součástí objednávky vozu bude možnost si jej přizpůsobit individuálním představám.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Porsche 911 Speedster

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám