Hlavní obsah

Pokládá váš spolujezdec nohy na palubní desku? Děsivý rentgen s následky ho odradí

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jistá žena z britského Walesu si odnesla z nedávné dopravní nehody četná zranění nejen v oblasti pánve. Všemu mohla předejít, pokud by za jízdy nepokládala nohy na palubní desku. I přesto, že na toto riziko roky upozorňují záchranné složky a odborníci na pasivní bezpečnost automobilů, jsou lidé nepoučitelní.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Je to pohodlné, jenže to je tak všechno. Pokládat za jízdy nohy na palubní desku nejen že nepůsobí zrovna uctivě k automobilu jako takovému, ale je to pro spolujezdce i velmi nebezpečné.

Jeden z dalších příkladů se stal v lednu ve Walesu a upozornil na něj Chris Lee, pohotovostní lékařský technik z Cornwallu spolu se strážníkem Ianem Pricem prostřednictvím sociálních sítí.

„Pokud svého spolujezdce uvidíte tohle dělat, zabraňte tomu,” vyzývá policista ve svém příspěvku.

Žena utrpěla poranění pánve a zlomeninu levé stehenní kosti. Pravá stehenní kost je ošklivě vykloubená. Za vše může prudký náraz, který celé tělo tlačí nepřirozeně proti nohám, načež vykloubení ještě notně pomůže vystřelený airbag a fakt, že se celé tělo vysvlékne z pásů.

Řada aut nemusí mít od ledna dálniční známku

AutoMoto

Při standardních nárazových zkouškách s něčím takovým inženýři nepočítají. Jak to vypadá na figuríně, se ovšem podívat lze, díky speciálnímu testu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám