Hlavní obsah

Pickup F-150 je nejprodávanější automobil vyráběný v USA

Pickup F-150 od automobilky Ford Motor předstihl v čele letošního žebříčku nejprodávanějších vozů vyráběných z většiny ve Spojených státech sedan Camry od japonské Toyoty. Ten vítězil v minulých čtyřech letech. Prodej pickupů F-150 letos roste nejvíc ze všech modelů velkých automobilek vyrábějících v USA, uvedla agentura Bloomberg.

Foto: Ford

Ford F-150

Článek

Prodej lehkých užitkových vozů řady F letos do května vzrostl o 22 procent. Ford minulý měsíc oznámil, že svůj závod ve státě Missouri ve třetím čtvrtletí posílí o zhruba 2000 zaměstnanců a zavede na něm noční směnu.

Foto: Toyota

Toyota Camry

"Nejvyšší umístění Fordu dobře ukazuje, že v tomto roce dominují trhu pickupy, a že domácí automobilky se důrazně vracejí zpět," komentoval výsledky žebříčku šéfredaktor Cars.com Patrick Olsen. Index sestavuje modely podle prodeje a zahrnuje automobily vyráběné z většiny v amerických továrnách.

Desítka nejprodávanějších modelů sestává rovnoměrně z domácích a zahraničních značek. Toyota má v první desítce čtyři modely včetně pickupu Tundra, General Motors tři a Ford, Honda a Chrysler po jednom.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám