Hlavní obsah

Peugeot RC - studie ekologického sporťáku se představí v Paříži

Novinky, maž

Na pařížský autosalon má domácí Peugeot připraven jako již tradičně sportovně vypadající koncept. Peugeot dělá zbytečné tajnosti se jménem, prozradil pouze začínající písmena RC. Zbytek názvu sdělí až v Paříži počátkem října.

Článek

Hybridní motor má výkon 313 koní (230 kW). Důležitou hodnotu, totiž spotřebu paliva Peugeot neuvedl, nicméně emise CO2 jsou nízké - 109 gramů na kilometr. Pokud jede čtyřmístné auto na elektromotor, jsou emise CO2 nulové.

Na podrobnosti o pohonné jednotce je nicméně automobilka skoupá, nejen že neřekla nic ke spotřebě paliva, mlčí také o použité technologii hybridního pohonu.

Sériová výroba tohoto konceptu je krajně nepravděpodobná, umožní ale automobilce otestovat některé použité technologie. Naživo bude možné koncept RC spatřit od čtvrtka 2. října na autosalonu v Paříži.

:. Odvážné tvary konceptu - vynikne masivnost a jednoduché linky. Foto: Peugeot

Reklama

Související témata:

Související články

Potvrzeno: Peugeot 308 RC Z se bude vyrábět

Jean-Philippe Collin, generální ředitel společnosti Automobiles Peugeot, na autosalonu v Lisabonu oficiálně oznámil záměr značky sériově vyrábět koncepční...

Peugeot 308 SW 1,6 HDI: první test v Česku

Jako první v České republice jsme otestovali žhavou novinku ze stáje francouzského Peugeotu - kombi odvozené z řady 308. Čekali jsme nepřesnou převodovku...

Výběr článků

Načítám