Hlavní obsah

Ostrý Peugeot 508 přijede už v březnu, nabídne nejvyšší výkon z portfolia

Novinky, laz

Peugeot Sport nespí. Sportovní oddělení Peugeotu chystá sériovou variantu konceptu 508 Sport Engineered. K vysokému výkonu si pomůže bateriemi a dočkáme se jej i ve variantě kombi.

Foto: Peugeot 3x

508 Peugeot Sport Engineered

Článek

Korunu nejvýkonnějšího Peugeotu nedávno od 308 GTi se skvělou, výbušnou šestnáctistovkou o výkonu 275 koní převzal plug-in hybridní crossover 3008 s kombinovaným výkonem 300 koní. Ovšem s vlajkovým modelem 508 půjdou Francouzi dál. K výkonu kolem 360 koní si pomůžou opět elektřinou.

„Model 508 Sport Engineered představíme příští rok. První objednávky spustíme v březnu a zákazníci se dočkají od října,” potvrdil v rozhovoru pro Automotive News šéf značky Jean-Philippe Imparato s tím, že fastback doprovodí i kombi se stejným pohonem.

Test Peugeotu 508 1,5 BlueHDi: Střední třídě teče do bot, Francouzi se tedy odlišili

AutoMoto

Imparato zároveň prozradil, že výkon konceptu, představeného v březnu na autosalonu v Ženevě, kolem 360 koňských sil a pohon všech kol zůstane zachován. Dá se tak předpokládat, že půjde opět o kombinaci přeplňované šestnáctistovky pohánějící přední nápravu a dvou elektromotorů pro přední a zadní pohon.

Možnost externího dobíjení ze sítě a emise do 50 gramů na sto kilometrů například v Česku vůz osvobozuje od dálničních poplatků a parkovacích poplatků v Praze.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám