Hlavní obsah

Opel zvažuje přesun výroby některých aut z Jižní Koreje do Evropy

Německá automobilka Opel uvažuje o přesunu výroby některých modelů z Jižní Koreje do Evropy. Uvedla to firma, která se nyní potýká s nadbytečnými kapacitami v evropských závodech.

Foto: Opel

Opel Mokka (2012)

Článek

"Chceme v Evropě vyrábět novou generaci vozu Mokka," řekl agentuře DPA mluvčí společnosti. Konečné rozhodnutí o přesunu produkce tohoto vozu z Jižní Koreje ale podle něj ještě nepadlo. Mluvčí tak popřel zprávu listu Automobilwoche, podle níž bylo o výrobě vozů Mokka v Evropě definitivně rozhodnuto.

Vedení Opelu již několik měsíců jedná se zástupci zaměstnanců o tom, jak zvýšit využití kapacit evropských závodů. V úvahu podle agentury DPA připadá rovněž produkce automobilů jiných značek. Z linek evropských továren Opelu by v budoucnosti mohly sjíždět například vozy Chevrolet určené pro evropský trh, které nyní mateřská společnost General Motors vyrábí v Jižní Koreji.

Automobilka Opel se koncem února po několika měsících jednání dohodla se zástupci zaměstnanců na restrukturalizaci svých aktivit. Firma již letos sníží počet pracovníků v továrně v německém městě Bochum. Od konce roku 2016 v tomto závodě přestane vyrábět automobily, hodlá v něm ale zachovat přibližně 1200 pracovních míst díky produkci součástek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám