Hlavní obsah

Nový Opel Insignia přijde v roce 2017

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhá generace modelu Opel Insignia přijde na trh v roce 2017. Vzhled auta by měl následovat velmi pozitivně hodnocený koncept Monza.

Foto: Opel

Opel Monza Concept 2013

Článek

Opel má ve svém programu model Insignia už dlouho. Moc dlouho. Už od roku 2008. A ještě tam dost dlouho zůstane. Opel totiž teprve připravuje nástupce, který se představí pravděpodobně příští rok a do prodeje půjde až v roce 2017.

Foto: Opel

Opel Monza Concept 2013

Auto bude o kousek větší, než je současná generace. Rozvor by se podle časopisu Car měl zvětšit o 10 cm. Díky tomu by se měl zvětšit i prostor pro nohy. Jak to bude s obestavěným prostorem, to však nevíme.

Tohle je totiž asi největší problém dnes prodávaného vozu, který i přes velké rozměry nemá uvnitř zrovna přebytek místa. Můžou za to třeba ohromné dveře, které napříč ubírají místo pro lokty.

Design, i když poněkud umírněný, by měl vycházet z konceptu Monza, představeného v roce 2013 ve Frankfurtu. Samozřejmě, že vůz nedostane velké křídlové dveře nebo kompletně digitální přístrojovou desku. Každopádně bude v novém modelu méně místa na hlavu, a to především vzadu.

Foto: Opel

Opel Monza Concept 2013

Auto by totiž mělo vypadat spíš jako čtyřdveřové kupé, než jako přerostlý sportovní hatchback, jak to Monza předvedla. Každopádně by nový vůz měl mít znatelně méně kil – ubrat by se jich mělo až 130!

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám