Hlavní obsah

Nová Mazda 2 Hybrid není náhradou za konvenční model

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Současná benzinová Mazda 2 nebude nahrazena přeznačkovanou Toyotou Yaris, upřesnila automobilka. A nebude ani živořit, příští rok ji čeká modernizace.

Foto: Mazda

Nová Mazda 2 Hybrid

Článek

Ačkoliv to z původní tiskové zprávy nebylo dostatečně jasné, Toyota Yaris s logy Mazda, představená jako Mazda 2 Hybrid, není náhradou za konvenční model prodávaný od roku 2015, nýbrž novým vozem v nabídce, upřesnila v úterý automobilka. A to přes fakt, že na japonskou značku je šestileté setrvání vozu v nabídce tak akorát.

Nová Mazda 2 se představuje jako přeznačkovaná Toyota Yaris

AutoMoto

Konvenční Mazda 2, která má pod kapotou benzinové motory spojené s manuální či automatickou převodovkou a která sdílí svou platformu s crossoverem CX-3, v nabídce zatím zůstává. Příští rok se začne prodávat v modernizované verzi.

Foto: Mazda

Konvenční Mazda 2

Dává tak smysl, že přeznačkovaný yaris bude v nabídce Mazdy figurovat jen v hybridních verzích. Zájemce o konvenční malé auto do města si může vybrat ze tří verzí zážehové patnáctistovky o výkonu 75, 90 nebo 115 koní.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám