Hlavní obsah

Nová Kia Sorento bude typické SUV

Novinky, maž

Korejská automobilka ve středu oznámila plánovaný termín zahájení prodeje nové generace modelu Sorento. Oproti současné generaci upustí novinka od rámového podvozku. V terénu toho sice zvládne méně, na silnici ale bude jízda v Sorentu bezpochyby komfortnější.

Článek

Na rozdíl od současné generace Sorenta, jenž využívá klasickou rámovou konstrukci, bude novinka typickým zástupcem SUV segmentu využívající samonosnou karosérii a pohon 4x4. V terénu tedy zvládne méně, ale na silnici bude o poznání komfortnější.

Nový model bude v Koreji nabízen s trojicí pohonných jednotek. Nový turbodieselový motor 2,2 CRDi, který pochází z vlastního vývoje automobilky, disponuje maximálním výkonem 200 koní a bude nabízen s manuální nebo automatickou šestistupňovou převodovkou. Motor splňuje emisní limity Euro 5.

Dále bude k dispozici benzinový motor o objemu 2,4 a 2,7 s možností pohonu na LPG. Přesné specifikace pro evropský trh zatím nejsou známy.  

:. Současný model Kia Sorentofoto: Kia

Na korejském trhu se nový vůz, jehož kódové označení je XM, začne prodávat od dubna. V evropských zemích, včetně České republiky, bude nová generace Sorenta představena v druhé polovině letošního roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám