Hlavní obsah

Nošovický extrém: Hyundai ve Frankfurtu představí limitovanou edici i30 N

Novinky, laz

Hyundai na zářiový autosalon ve Frankfurtu chystá specialitu pro milovníky ostrých hatchbacků. Model i30 N dostane limitovanou edici. Zatím jí Korejci říkají Project C.

Foto: Hyundai

Přední nárazník se zdá být výrazněji tvarovaný.

Článek

V Nošovicích vyráběný hatchback i30 se svou sportovní verzí N už chlubí přes dva roky, ovšem je na čase hru ještě posunout. Vznikne edice limitovaná 600 kusy.

Foto: Hyundai

Oranžové prvky odkazují na testovací centrum automobilky.

Novinka zvaná Project C má řadu stylistických vylepšení a dynamických detailů včetně odlišného spoileru a detailů na náraznících. Speciální edici zatím vidíme jen jako maskovaný prototyp. Devatenáctipalcová kola jsou prý inspirovaná motoristickým sportem.

Foto: Hyundai

Odlišné jsou i disky kol.

Hyundai i30 N Project C má být i díky dílům z karbonu o poznání lehčí než standardní i30 N, ovšem přesná čísla zatím nejsou známa. Vůz je na prvních fotkách maskovaný tmavě oranžovými fóliemi a stylizovaným velkým „C“, jež bylo inspirováno okruhem „Area C“ pro testování a vývoj vysokovýkonných vozidel Hyundai ve výzkumném a vývojovém centru v korejském Namyangu. Právě odtud i ono „C“ v názvu.

Foto: Hyundai

Hyundai i30 N (2017)

Speciální edice bude nabízena na vybraných evropských trzích v závěru letošního roku. O ceně a dostupnosti na českém trhu zatím automobilka mlčí. Stejně jako například o tom, jestli dojde i k navýšení maximálního výkonu.

Reklama

Výběr článků

Načítám