Hlavní obsah

Nissan GT-R dostane novou základní variantu. Bude nejlevnější

Godzilla, jak se Nissanu GT-R říká, chce lovit zákazníky i z řad těch, kteří nepotřebují na palubě luxus. Varianta „Pure” je v USA o 200 tisíc levnější než dosavadní základ. Postrádá špičkové audio, titanový výfuk a ručně prošívanou kůži, takže možná bude i lehčí.

Foto: Nissan

Nissan GT-R (ilustrační foto)

Článek

Když Nissan GT-R prvně přišel před deseti lety na svět, říkalo se mu „zabiják supersportů”, protože byl levnější a stejně rychlý. Dnes jsou supersporty o něco dál a GT-R samozřejmě také, jenže v průběhu let tak nějak nabyl na ceně - dnes v ČR stojí od 2 659 000 korun.

Nissan právě proto nabídne novou variantu „Pure”, která se stane novým základem nabídky. V USA je už známá cena - 99 990 dolarů, tedy v přepočtu 2,2 miliónu korun. Dosud tam nejlevnější GT-R stojí 109 990 dolarů, tedy cca 2,4 miliónu korun. Verze Pure je levnější hlavně kvůli nižší výbavě, označení „holobyt” však není zrovna přesné.

Chybí titanový výfuk, aktivní rušení okolního hluku, audiosystém Bose s 11 reproduktory a ručně prošívané kožené čalounění. Pořád ale budou sedačky kožené, v autě bude základní rádio, klimatizace a v podstatě všechna výbava, kterou reálně potřebujete, abyste mohli normálně jezdit.

Foto: Nissan

Nissan GT-R (2016)

Jestli, příp. o kolik, bude pure lehčí než dosavadní základ Premium, není známo, ale pár kilo by ušetřit mohl. Zrovna "Godzilla" trpí poměrně značnou nadváhou. Ve své současné podobě má zůstat nejméně do roku 2020, kdy se má objevit nástupce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám