Hlavní obsah

Nejzajímavější závodní seriál? I Glickenhaus chce do nové kategorie v Le Mans

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se James Glickenhaus naštval na Ferrari a založil vlastní značku Scuderia Cameron Glickenhaus, nikdo netušil, že bude mít takový úspěch. Tenhle milionář se nyní rozhodl, že model 003 pojede okruhové závody.

Foto: Scuderia Cameron Glickenhaus

Scuderia Cameron Glickenhaus 007 LMP1

Článek

Zdá se, že zavedení nového seriálu FIA WEC s vrcholem v podobě 24h Le Mans se vyplatí. Zatímco doteď závody spíš stagnovaly a automobilky z okruhových seriálů odstupovaly, nová pravidla se ukazují v dobrém světle. O nasazení uvažují značky jako Lamborghini, Toyota, Aston Martin nebo dokonce Koenigsegg. A teď nově i Scuderia Cameron Glickenhaus.

Foto: Scuderia Cameron Glickenhaus

Scuderia Cameron Glickenhaus 007 LMP1

Na čtyřiadvacetihodinovkách v sezoně 2020/2021 by se tak mohl objevit jeho vůz SCG 007 s poměrně klasickým vzhledem. Samozřejmě že jej porovnáváme třeba právě s Koenigseggem. Pravděpodobně dostane vidlicový šestiválec pro zadní kola a elektromotor na přední nápravě. Celkový výkon by se měl pohybovat někde na úrovni 750 koní (552 kW), jak dovolují pravidla.

To se přesně dozvíme později, až vůz bude skutečně připraven. Tyto první fotografie a informace zatím nic podrobného nepřinesly.

Reklama

Související články

Koenigsegg chce startovat v Le Mans

Švédská značka Koenigsegg sice prodává auta jako na běžícím pásu, dokonce ani nemá volné kapacity na zvýšení produkce, ale jedna věc zatím firmě chybí....

Výběr článků

Načítám