Hlavní obsah

Nečekané odhalení: nový Renault Laguna Coupé

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Renault je již léta oficiálním partnerem filmového festivalu v Cannes. Letos toho využil k předpremiéře připravované Laguny v atraktivní třídvéřové verzi. S novým kupátkem přijel na závěrečný ceremoniál samotný prezident společnosti Renault, Carlos Ghosn.

Článek

Na Laguně Coupé se zatím stále pracuje, slavností premiéra se odehraje až začátkem října na autosalonu v Paříži a do prodeje by se francouzská novinka měla dostat počátkem příštího roku.

Několik oficiálních informací je přesto známo: verze kupé dostane stejně jako sedan a kombi zadní řiditelnou nápravu. Elektronický stabilizační systém bude naladěn o něco sportovněji a v nabídce budou nové šestiválce.

.: Technický základ sdílí Laguna Coupé se svými sourozenci - sedanem a kombi.

Jeden z šestiválců je benzínový, druhý spaluje naftu. Benzínový motor nabízí výkon 175 kW (238 k), jeho vznětový kolega je na tom podobně - 173 kW, tedy 235 koňských sil. Točivý moment dosahuje 330 Nm u benzínového motoru a 450 Nm u dieselu. Oba motory jsou spojeny se šestistupňovou automatickou převodovkou.

Pravděpodobně se v nabídce objeví i čtyřválce, známé z verze kombi a sedan. A pokud vás zajímá, jaká náprava bude v kupé poháněná, nepřekvapíme vás, ale některé možná zklameme: bude to ta přední.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Renaultu Twingo GT: změna stylu

Druhá generace modelu Renault Twingo už nenabízí to, co ta první. Už to není ten usmívající se bonbónek s netradičními tvary, plasty, barvami... Tohle auto...

Test Renaultu Laguna 2.0 dCi: znovu a snad lépe

Hledejme spolu to hlavní, co je na nové generaci Renaultu Laguna lepší. Je to design? Nebo snad technika? Je tu i stále proklamovaná vyšší kvalita. Tak která...

Renaultovo zachycení trendu modelem Koleos

Francouzský tým vývojářů a manažerů nedokázal zachytit včas nástup poptávky vozů SUV. Všechny automobilky se snažily postavit své vozy co nejdříve, ale Renault...

Výběr článků

Načítám