Hlavní obsah

Na autosalon do Ženevy míří přes sto výstavních premiér

Ženevský autosalon, který začíná v úterý 5. března novinářským dnem, letos představí více než stovku světových a evropských výstavních premiér. Poprvé se veřejnosti ukáže mimo jiné Škoda Octavia Combi nebo modernizovaný terénní model Hyundai ix35 z Nošovic.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia Combi (2013)

Článek

Ženeva je pro automobilky hlavní evropskou akcí před jarní prodejní sezónou. Jednotlivé značky na ní soustředí většinu stěžejních novinek pro letošní rok.

Škoda bude pokračovat v uvádění třetí generace své nejdůležitější modelové řady. Po představení liftbacku na přelomu roku budou moci návštěvníci poprvé naživo vidět kombi, pravděpodobně včetně pohonu 4x4 s novou generací spojky Haldex.

Foto: McLaren

McLaren P1 (2013)

Fanoušky supersportů jistě zaujme pomyslný souboj nástupce modelu Enzo od Ferrari pod označením F70 a sériová podoba McLarenu P1, který má být pokračovatelem legendárního modelu F1. Maserati si připravila čtyřmístné GranTurismo MC Stradale, Aston Martin pak kombi verzi čtyřdveřového modelu Rapide a Porsche model GT3. Audi mimo jiné ukáže rychlý kombík RS6, BMW svou řadu 3 rozšíří o provedení Gran Tourismo a Mercedes přichystal model A45 AMG s výkonem přes 300 koní.

Foto: Audi

Audi RS 6 Avant (2012)

Značka Ford do Ženevy přiveze novou generaci řady Tourneo, premiéru bude mít i terénní Ford Ecosport, který pochází z Brazílie. Volkswagen slibuje nový Golf se sportovním provedení GTD s dieselovým motorem. Toyota představí novou generaci terénní RAV4 nebo Auris Touring Sports. Taháky na stánku Peugeotu mají být nový model 2008 a 208 ve sportovním provedení GTI.

Foto: VW

Volkswagen Golf GTD (2013)

Brány autosalonu se otevřou veřejnosti ve čtvrtek 7. března a veletrh skončí 17. března. Vstupné na výstaviště Palexpo bude 16 franků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám