Hlavní obsah

Muzeum Ferrari otevřelo dvě nové výstavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tip na váš letní výlet, pokud pojedete v létě na dovolenou do Itálie, může být jednoznačně Marenello. V místním muzeu Ferrari se zvětšil prostor pro výstavy a hned tu byly představeny dva zajímavé soubory.

Foto: Ferrari

Muzeum Ferrari

Článek

Muzeum Ferrari bylo nesporně zajímavé i dosud. Jenže teď byly otevřeny další prostory o rozloze 300 metrů čtverečných, což dohromady dává rozlohu 4100 m2. Z toho 300 metrů zabírají konferenční, vzdělávací a multifunkční sály pro více než 250 lidí.

Ovšem na té zbylé většině jsou opravdové skvosty. Sám šéf Ferrari Sergio Marchionne přišel otevřít nové prostory. Aby také ne, vždyť nedávno jsme zavzpomínali na slavnou historii značky, která letos završila sedmdesát let. [celá zpráva]

Foto: Ferrari

Muzeum Ferrari

Foto: Ferrari

Muzeum Ferrari

První nová výstava se jmenuje „Pod kůží“ a je o technických inovacích a detailech v průběhu let od prvního 125 S. Pro technicky zdatnější to bude naprosto dokonalá výstava, protože tu jsou vystaveny různé motory, výkresy, technické vychytávky…

Druhá výstava „Nekonečná červená“ (Infinite Red zní přece jen lépe) pak zase mapuje historii sedmdesáti let závodění. Ty nejlepší modely, které se podívaly někdy na závodní dráhu vám vyrazí dech. Jsou tu 500 F2, F2004, F2008 Formule 1, 250 GT Berlinetta Tdf, 250 GT Berlinetta SWB nebo 250 GTO. A pak jsou tu speciální série verzí F50, Enzo, LaFerrari nebo pouze pro okruh určené Ferrari FXX K.

Foto: Ferrari

Muzeum Ferrari

Obě výstavy mají omezenou „životnost“. V muzeu budou k vidění jen do konce roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám