Hlavní obsah

Modernizovaný model Duster od Dacie bude stát stejně jako předchůdce

Inovovaný model Duster od rumunské automobilky Dacia bude stát stejně, jako jeho předchůdce. Cena tohoto auta v Německu začíná na částce 10 490 eur, tedy asi 270 000 Kč. Vyplývá to z informací, které firma sdělila na autosalonu v německém Frankfurtu.

Foto: Dacia

Dacia Duster (facelift, 2013)

Článek

Pro český trh se bude cena zřejmě trochu lišit, předchozí model se od září vyprodává za 249 900 korun. Omlazený Duster dostal vedle pozměněného vzhledu i nový motor. K benzinové verzi 1,6 a k dieselovému 1,5 litru přibyl ještě přeplňovaný zážehový agregát 1,2 litru spolu s šestistupňovou převodovkou. Nový motor slibuje spotřebu šest litrů benzínu na 100 kilometrů.

Nejlevnější terénní SUV na trhu se prodává tři roky. Za tu dobu si Duster pořídilo přes 400 000 zákazníků.

Ve Francii, tedy na domovském trhu mateřského Renaultu, se Duster zařadil mezi deset nejprodávanějších modelů. V Česku si jej letos do srpna pořídilo přes 1000 zákazníků a patří mu šestá příčka ve třídě terénních aut.

Reklama

Související témata:

Související články

Dacia chystá výraznější facelift pro Duster

Dacia v tichosti chystá výraznější omlazení svého úspěšného modelu Duster. Informaci ze zákulisních zdrojů přinesl francouzský list La Tribune. Modernizovaná...

Dacia poprvé ukázala omlazený duster

Na stánku rumunské Dacie bude na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu k vidění omlazený duster. Automobilka ve středu odpoledne vystřelila ze svého mediálního...

Výběr článků

Načítám