Hlavní obsah

Mitsubishi ukázalo novou generaci velkého MPV Delica

Novinky, maž

Mitsubishi ukázalo novou generaci šestimístného minivanu D:5 Delica s pohonem všech kol. Nové provedení se nabízí s jedinou motorizací, s prodejem na evropském trhu se s největší pravděpodobností nepočítá.

Foto: Mitsubishi 3x

Mitsubishi D:5 Delica (2018)

Článek

Pokud se výrazněji nezajímáte o japonská auta, model Delica je pro vás možná zcela neznámý. Není divu, do Česka se nikdy nedovážel. Vzniklo již pět generací, automobilka jej vyrábí od roku 1968.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi Delica minulé generace

Nová, šestá generace přichází s radikálním designem, který zčásti odpovídá tomu, co nedávno ukázal pick-up Mitsubishi L200. [celá zpráva]

Znamená to výrazné vertikální linie, společně s velice úzkými předními světlomety a přední maskou s 3D efektem. Na první pohled to působí docela divoce, na druhý pak originálně. Automobilka pro popisovaný model nabízí osm barev karoserie, kromě zelené chybí výrazná „veselá” barva, třeba červená nebo modrá.

Jediná motorizace na výběr

Uvnitř najdete tři řady sedadel, přičemž v každé řadě jsou dvě místa. Automobilka zatím neuvedla přesné rozměry, víme však, že současná generace na délku měří 4,7 metru při rozvoru náprav 2,85 metru.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi D:5 Delica (2018)

Pod kapotou bude vždy 2,2litrový turbodiesel, známý i z ostatních modelů Mitsubishi. Nabízí výkon 170 k (127 kW) a 392 newtonmetrů točivého momentu. Ve své poslední evoluci již má selektivní katalytickou redukci pro účinnější odstraňování oxidů dusíku. Mitsubishi D:5 Delica bude nabízet přiřaditelný pohon šech kol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám