Hlavní obsah

Mercedes vyrobil už půl milionu současné třídy S, hlavně díky jednomu trhu

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vůz, který na českém trhu začíná na 2,4 milionech korun, už je na světě v půl milionech exemplářích. A to se bavíme o jediné generaci luxusní limuzíny, která je na trhu od roku 2013.

Foto: Mercedes-Benz

Jubilejní vozy třídy S před automobilkou

Článek

Mezi luxusními limuzínami je třída S od Mercedesu kultem. Ale také docela masovou záležitostí. Považte, že od roku 2013 vznikla generace W222 už půlmilionkrát. Přitom od roku 1951, kdy můžeme souvislou historii vlajkové lodi sledovat, vznikly těchto vozů jen čtyři miliony.

Mercedes třídy V má po modernizaci vyřešen největší nedostatek

AutoMoto

Příčinu tak vysokých prodejů hledejme především v Číně, kde šla na odbyt třetina těchto modelů. Následují Spojené státy a domácí Německo.

Zajímavé je, že současná generace třídy S vzniká už sedm let výhradně v jedné automobilce, a sice v německém Sindelfingenu. Odtud je distribuována po celém světě, včetně prodloužených variant až po verzi Maybach.

Po Praze jezdí maskovaný Mercedes třídy S v nové generaci

AutoMoto

Po této dlouhé štaci je na cestě nástupce. Ostatně, vidět jej můžete i v pražských ulicích. Premiéra je očekávaná v příštím roce. Měl by mít lepší semi-autonomní řízení, masivnější elektrifikaci, revoluční stupeň LED světel a vysouvací kliky z karoserie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám