Hlavní obsah

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake: stylové kupé-kombi

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes se pochlubil snímky nového stylového kombi, které vychází ze "čtyřdveřového kupé" CLS. Novinka se poprvé ukáže v září v Paříži, prodej bude zahájen letos na podzim.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake (2012)

Článek

Nový CLS s názvem Shooting Brake vychází ze sedanu CLS. Kromě jiných zadních partií jsou obě auta stejná. Praktičtější CLS je o 16 mm delší a o 2 mm nižší, šířka zůstala stejná. Objem kufru nabídne v základním uspořádání 590 litrů, po sklopení zadních sedaček je to 1550 l.

Mercedesu určitě nešlo o co největší praktičnost (kdo chce velké kombi od Mercedesu, koupí si třídu E), na prvním místě byla jistě designérská vytříbenost. Jak se to tvůrcům povedlo, nechť každý čtenář posoudí sám... Pochválit lze Mercedes už jen za to, že měl odvahu přijít s tak originálním autem.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake (2012)

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake (2012)

Nabídka motorizací v podstatě kopíruje nabídku pro sedan, v ceníku tak budou dva naftové motory (dvakrát přeplňovaný čtyřválec a šestiválec). Nabídku zážehových motorů zastupuje šestiválec a osmiválec. Výkonové rozpětí čtveřice motorizací sahá od 204 do 408 k. Příští rok navíc dorazí i vrcholná verze AMG s výkonem přes 500 koní. Standardem pro všechny motory je sedmistupňový automat 7G-Tronic Plus.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake (2012)

Světová premiéra proběhne koncem září na pařížském autosalonu. První zákazníci se dočkají na podzim. Přečtěte si také test Mercedesu CLS ve verzi sedan. [celá zpráva]

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Mercedes-Benz CLS 350 CDI

Anketa

Líbí se vám CLS Shooting Brake?
Ano
85,9 %
Ne
14,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2147 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám