Hlavní obsah

McLaren slaví ojedinělý úspěch. Pilot F1 dostane vlastní limitovanou edici sporťáku

Novinky, Daniel Havlina, mb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před přibližně dvěma týdny obsadila závodní stáj automobilky McLaren v sérii závodů F1 senzační 1. a 2. místo ve Velké ceně Itálie, když zvítězil Daniel Ricciardo před Landem Norrisem. Britové si historického momentu cení natolik, že připravili speciální edici modelu 720S.

Foto: McLaren

McLaren Daniel Ricciardo Edition 720S

Článek

Není obvyklé, aby automobilka oslavovala vítězství v jediném závodě speciální limitovanou edicí nějakého modelu. Přesto před námi takové auto stojí - oslavuje úspěch McLarenu při nedávné Velké ceně Itálie ve formuli 1.

Nebyl totiž ledajaký - nejenže pilot Daniel Ricciardo, po němž je edice pojmenovaná, slavil v barvách McLarenu první vítězství, tým obsadil také druhé místo a Monza se pro něj tak stala nejúspěšnějším závodním víkendem za víc než deset let.

Foto: McLaren

McLaren Daniel Ricciardo Edition 720S

Limitovaná edice McLarenu 720S, supersportu s motorem uprostřed, nese tedy název Daniel Ricciardo Edition 720S. Automobilka postaví jen tři kusy, všechny pro australský trh a všechny v oranžové barvě Papaya Spark s detaily v modré Burton. Tyto barvy se shodují s těmi, které v této sezoně nesou formule McLarenu.

Nejdražší auto letošního roku. McLaren F1 se prodal za 442 milionů

AutoMoto

Další detaily specialitky odkazují právě na Ricciarda. Na dveřích najdeme jeho startovní číslo 3 a nechybí ani australská vlajka, tedy symbol země, ze které jezdec pochází. Vůz má černá kola, modré jsou kromě některých prvků karoserie i třmeny brzd.

V interiéru se vůz může pochlubit unikátní barevnou kombinací, která se shoduje s lakem. Nechybí ani podpisy Ricciarda na prazích.

Foto: McLaren

McLaren Daniel Ricciardo Edition 720S

„Po vynikajících výkonech McLarenu s přelomovým umístěním ve Velké ceně Itálie je ideální čas odhalit tuto omezenou edici na počest našeho australského jezdce,“ uvedl při představení obchodní ředitel McLarenu George Biggs.

„Model 720S je ideálním autem k oslavení Danielových úspěchů,“ doplnil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám