Hlavní obsah

Mazda 2 se začala vyrábět

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malá Mazda 2 se připravuje na velkou expanzi do světa. V japonském závodě Ujina 1 byla včera spuštěna její výroba, která však pro potřeby celosvětových prodejů nebude stačit. Zanedlouho se tak spustí výroba i ve druhém závodě Ujina 2.

Článek

Mazda 2 má šanci stát se prodejním trhákem, protože žádný z jejích konkurentů ještě nepřišel na trh v nové generaci. Snad jen Peugeot 207 je o krůček vepředu, ale například Ford Fiesta má ještě hodně daleko k sériové výrobě. (Ostatně už jste slyšeli ty nepotvrzené zprávy, že Fiesta by mohla přijít o své jméno, stejně jako třeba japonská Corolla?)

Nová Mazda 2 je o 100 kg lehčí než první generace vozu a podle představitelů automobilky i díky tomu se stane jedním z nejúspornějších vozů ve třídě. pohánět jí budou tři agregáty - 1.3 MZR (55 kW), 1.5 MZR (76 kW) a turbodiesel 1.4 MZR-CD. Ten ještě svůj výkon nezveřejnil, protože na trhy přijde až později. Všechny motory budou mít pětistupňové převodovky.

Do České republiky se Mazda 2 dostane až na podzim tohoto roku, kdy značka bude mít hned dvě velké novinky. Druhé totiž bude SUV Mazda CX-7, které se dnes prodává pouze v USA a Japonsku.

Anketa

Ohodnoťte známkou vzhled Mazdy 2
1
69,4 %
2
19 %
3
6 %
4
1,5 %
5
4,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 712 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Nová Mazda 2 se narodí v Japonsku

Mazda oficiálně potvrdila nástupce řady 2 už před rokem. Jenže nová generace bude mít jednu zvláštnost. Zatímco dnes vyjíždí vozy jak z hirošimské továrny,...

Výběr článků

Načítám