Hlavní obsah

Maličké Suzuki Ignis má nástupce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokijský autosalon představuje několik novinek. Jednou z nich a pro nás asi nejzajímavější je asi Suzuki Ignis. Tedy auto, které se jednou pravděpodobně dostane i do Česka.

Foto: Suzuki

Suzuki Ignis

Článek

Suzuki letos nabídne nové Baleno, tohoto konkurenta Škody Fabia už představilo na frankfurtském autosalonu. [celá zpráva]

V Tokiu automobilka představila Ignis. Ten zatím bude nabízen na japonském trhu, ale postupně se rozšíří i dál. Maličké autíčko má délku jen 3,7 metru, šířka je také minimální – 1,7 metru a auto je vysoké 1,6 metru.

Foto: Suzuki

Suzuki Ignis

Pod přední kapotou mohou být zatím dva benzínové agregáty – dvanáctistovka a litr. Tedy ty samé motory jako ve výše uvedeném Balenu. Litr je přeplňovaný klasik, dvanáctistovka je pak malý hybrid. Standardní je pohon předních kol, ale v budoucnu by měla být k dispozici i verze s pohonem na obě nápravy.

Foto: Suzuki

Suzuki Ignis

Foto: Suzuki

Suzuki Ignis

Moc pěkný je interiér, kde infotainment je umístěný v jakémsi vystouplém tabletu uprostřed přístrojovky.

Zároveň se sériovým vozem se objevil i koncept Ignis Trail. Jde vlastně o tentýž vůz, jen s oplastovanými blatníky, zajímavějším pomalováním a velkými koly.

Foto: Suzuki

Suzuki Ignis Trail Concept

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám