Hlavní obsah

Mahindra kvůli sporu s Jeepem pozměnila design off-roadu, nyní připomíná Toyotu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když v listopadu 2019 americká komise pro mezinárodní obchod řekla indické firmě Mahindra, že jejich off-road Roxor vypadá až příliš jako Jeep CJ, museli po dlouhých sporech indičtí inženýři zpět k rýsovacím prknům. Teď ukázali nový model, který ale nyní může připomínat jiný slavný terénní vůz. Ačkoli Toyota si zatím nestěžovala.

Foto: Mahindra

Mahindra Roxor

Článek

Mahindra nechtěla připustit, že by její model Roxor přišel o možnost být prodáván na půdě USA, a tak se inženýři pokusili s modelem ve finální fázi vývoje něco udělat. Rozhodli se, že změní mřížku chladiče, která původně díky pěti svislým lamelám připomínala právě Jeep CJ. Její nový tvar ale teď zase připomíná Toyotu Land Cruiser FJ40.

Vývojový prototyp indického SUV shořel při testovacích jízdách

AutoMoto

Mimo nové mřížky chladiče je pak Mahindra prakticky stejná jako na podzim loňského roku, přibyla ještě nová kola.

Automobilka mimo jiné ještě uvádí, že přidala nové vybavení a řadu doplňků pro svůj malý off-road.

Foto: Jeep

Jeep CJ-7

Foto: Profimedia.cz

Toyota Land Cruiser FJ40

Indické auto hodlá mít pod kapotou čtyřválcový dieselový motor se zdvihovým objemem 2,5 litru, který poskytuje off-roadu výkon 63 koňských sil a točivý moment 195 Nm.

Měl by být dodáván s běžnou pětistupňovou manuální převodovkou nebo šestikvaltovým automatem. Roxor můžete mít pak mimo jiné až ve 450 různých barevných kombinacích.

Foto: Mahindra

Mahindra Roxor před faceliftem

Foto: Mahindra

Mahindra Roxor po faceliftu

Cenově se bude ambiciózní automobil v USA pohybovat v základu okolo 16 599 dolarů, tedy cca 381 000 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Peugeot prodal výrobu motocyklů Indům

V roce 2015 koupila indická společnost Mahindra 51% podíl ve společnosti Peugeot Motorcycles. Cílem bylo expandovat do světa a nabízet tyto motocykly i na...

Výběr článků

Načítám