Hlavní obsah

Letitý Nissan 370Z se přece jen dočká nástupce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nissan 370Z není nejprodávanější sportovní auto světa, ale je to důležité auto pro image značky. A tak dostane nástupce. Ale až po devíti letech od prvního uvedení na trh.

Článek

Generační obměna po devíti letech je poněkud zvláštní. Nová generace přijde, ale ještě si počkáme. Podle časopisu Car and Driver bude na podzimním autosalonu v Tokiu představen vůz, který by měl připomínat novou generaci v mnohém. Bude to koncept, ale už hodně blízký sériovému vozu. Ten se pak ukáže patrně v roce 2018.

Jaké auto bude? Víme jediné – bude mít podvozek z Infiniti Q60 a v nabídce pravděpodobně bude víc motorů. Rojí se hromada spekulací, ze kterých je jen těžko vybrat tu správnou.

Hovoří se o vidlicovém šestiválci o objemu tři litry, který by měl mít přeplňovanou i atmosférickou verzi. Také by měla být hybridní verze, ale počítáme, že tam se asi Nissan spokojí s něčím menším, než se šestiválcem. Takže nějaký přeplňovaný čtyřválec s elektromotorem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám