Hlavní obsah

Lada Niva je na trhu 36 let, vyrábět se bude ještě nejméně dva roky

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský výrobce AvtoVAZ potvrdil, že model Lada Niva se bude vyrábět minimálně další dva roky. Malý off-road konstruovaný do náročného terénu je na trhu od roku 1977.

Foto: Lada

Lada Niva

Článek

Lada Niva nepatří k autům, která by dominovala prodejním statistikám. Přesto s ohledem na konstrukční stáří jde o stále relativně žádaný model. Automobilka AvtoVaz mezi lety 2002 až 2012 vyrobila (a prodala) 370 000 niv, přičemž 150 tisíc koupili zahraniční zákazníci. Ruská společnost potvrdila, že chce nivu vyrábět nejméně další dva roky.

Chystá se i drobná modernizace, která by měla snížit hladinu hluku v kabině a zmírnit vibrace systému pohonu všech kol. Letos automobilka počítá s tím, že vyrobí dvoumilióntou nivu.

Lada Niva se v Česku nabízí s jediným motorem (benzínovou sedmnáctistovkou o výkonu 61 kW / 83 k). Prodejní cena začíná na částce 237 900 korun.

Vozy Lada se na českých silnicích moc nevidí - problém je s malou servisní sítí, absencí vznětových motorů, omezené jsou možnosti konfigurace a výběr příplatkových výbav, nízký je komfort, bezpečnost, koneckonců špatná je i image značky.

Reklama

Výběr článků

Načítám