Hlavní obsah

Kia přejmenovala cee'd, hatchback ze Žiliny se odhalí v březnu

Novinky, maž

Kia oficiálně potvrdila, že začátkem března na ženevském autosalonu poprvé ukáže novou generaci modelu cee'd. Nový hatchback vyráběný na Slovensku v Žilině už nebude mít svůj expresivní název: apostrof zmizel, automobilka vůz přejmenovala na normálnější Ceed.

Foto: Kia

Kia Ceed (skica)

Článek

Těžko říct, jak bude vypadat třetí generace hatchbacku, skici toho obvykle mnoho neřeknou. Určitě neočekávejte divoký vzhled jako na prvním zveřejněném obrázku. Přesto: nový Ceed (už bez apostrofu a počátečního prvního malého písmena) převezme pár detailů z modelu Stinger, což automobilka potvrdila v krátké tiskové zprávě.

Foto: Petr Horník, Právo

KIA Stinger 2.0 T-GDI

V rámci přejmenování Kia přišla s tím, že slovo Ceed je zkratkou pro Community of Europe, with European Design (Pro evropskou veřejnost s evropským designem).

Design z Německa

Z technických dat zatím Kia nic nezveřejnila, vše si nechává na první březnové úterý, kdy se otevřou brány švýcarského výstaviště Palexpo. Design modelu určeného pro evropské trhy navrhlo centrum značky ve Frankfurtu nad Mohanem.

Prodej bude zahájen ještě letos, patrně na sklonku jara. Sourozenec Hyundaie i30, se kterým sdílí techniku, stojí v aktuální generaci v Česku bez dvacetikoruny 300 tisíc korun. V nabídce je i praktičtější verze kombi.

Anketa

Který název se vám líbí více?
Kia cee´d
20,7 %
Kia Ceed
79,3 %
Celkem hlasovalo 193 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám