Hlavní obsah

Kia do Frankfurtu přiveze crossover Niro s výklopnými dveřmi

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejská Kia bude na svém stánku na frankfurtském autosalonu lákat na agresivně střižený crossover nazvaný Niro. Jde o městský automobil, který by v sériové podobě mohl odlákat klienty kupříkladu od Nissanu Juke nebo Mini Cooperu.

Foto: Kia

Kia Niro (koncept, 2013)

Článek

Koncept navrhlo frankfurtské studio Kie pod vedením Gregory Guillauma, evropského šéfdesignéra značky.

Na první pohled zaujme výrazná světlá výška, černožluté disky kol s přehnanou velikostí (jejich rozměr Kia neuvádí, tipujeme minimálně 20 palců) a koneckonců i výklopné dveře ve stylu supersportovních automobilů druhé poloviny minulého století.

Foto: Kia

Kia Niro (koncept, 2013)

Vzadu je k vidění poněkud zvláštně tvarovaný nárazník a difuzor s integrovanými dvěma koncovkami výfuku. Zajímavý je i poměr zadních dveří (prosklení) vůči nárazníku.

Foto: Kia

Kia Niro (koncept, 2013)

Uvnitř minimalistického interiéru zaujmou přední sedačky, které se „přelévají“ přes středový panel. Také uvnitř najdete kontrastní černou a žlutou, druhé jmenované barvy je ale o poznání méně.

Rozměry automobilu a další technické detaily Kia zveřejní až příští týden po světové premiéře na německém autosalonu.

Foto: Kia

Kia Niro (koncept, 2013)

A sériová verze nira? Korejská značka uvádí obecné tvrzení, že „představení konceptu poslouží k posouzení reakcí potenciálních zákazníků při navrhování budoucích sériově vyráběných modelů“. Sériová verze dost možná vznikne, s jistotou si lze vsadit na výrazně umírněnější vzhled.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám