Hlavní obsah

Jeep Wrangler: Na každé straně dvoje dveře

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už více než rok se spekuluje nad tím, že Jeep Wrangler je už příliš dlouho bez nějakých novinek. Sice byla představena verze Rubicon s několika zajímavými vylepšeními, ale to fanouškům nestačilo. Jeep však potvrzuje svůj současný "drive" a ve fotografiích představujeme zatím tajný Wrangler ve čtyřdveřové verzi.

Článek

Jeep v za poslední dva roky představil na tuto značku neuvěřitelné množství nových vozů, faceliftů a modernizací. Jen pro připomenutí - včera jsme představovali model Patriot, nejlevnější z rodiny jeepů [celá zpráva].

Zatím ještě tajný, ale už dlouhou dobu diskutovaný a následně i zachycovaný na špionážních fotografiích však byl pětidveřový Jeep Wrangler. Zatím byl nabízen pouze v jediné verzi se třemi dveřmi a s plátěnou střechou či hardtopem.

Prodloužená verze dostala navíc 52 cm na rozvoru a do délky nyní měří asi 4,4 m. Změn je ale jako máku. Nejen že přibyly dveře, ale celý vůz je inspirovaný verzí Rubicon. Nová přístrojová deska, sedadla či plastová střecha s možností postupného vyjímání jednotlivých dílů vozu jistě prospěje. Zásadní výhodou je i velký zavazadlový prostor. V současném "třídveřáku" se musí při převážení nákladu oželet zadní sedadla.

Bohužel pod kapotou se zatím novinky nečekají. Stále se zde bude objevovat zážehový šestiválec 4,0 l s výkonem 130 kW a toč. momentem 296 N.m. Se slabším čtyřválcem se u tohoto většího a těžšího modelu nepočítá.

Reklama

Výběr článků

Načítám