Hlavní obsah

I levná Dacia bude mít svou limitovanou edici

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že by mělo mít limitovanou edici třeba BMW, to bychom asi pochopili. Ale rumunská značka Dacia, která nabízí extrémně levná auta? Přesto to tak je.

Foto: Dacia Sandero Stepway Escape 2x

Dacia Sandero Stepway Escape

Článek

Ve Francii udělala automobilka Dacia soutěž pro mladé designéry. Měli navrhnout speciální edici vozu Dacia Sandero tak, aby byl zajímavý, kreativní, mladý a jednoduše vyrobitelný. Na autosalonu v Paříži pak byl vyhlášen vítěz, kterým je designér Flory James.

Foto: Dacia Sandero Stepway Escape

Dacia Sandero Stepway Escape

Černobílá kombinace je netradiční, stejně jako písmenková variace na kapotě. Ta představuje jméno této edice: Escape. Ten pěkný polep je jak na přední kapotě, tak i na střeše, sloupcích apod.

Dacia Sandero Stepway Escape bude v nabídce ve standardní technice, takže pod kapotou najdeme zážehový tříválec s přeplňováním TCe 90 a čtyřválcový agregát o objemu 1,5 litru, ovšem spalující naftu. Motory jsou v nabídce jak s manuálem, tak i s robotizovanou převodovkou.

Ovšem těch 400 kusů, které Dacia vyrobí, půjde pouze na francouzský trh. Cena by měla být 12 750 euro, což je v přepočtu asi 331 000 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám