Hlavní obsah

Hyundai ukázal novou i30 z Nošovic, premiéru bude mít v září

Novinky, maž

Auto pro každého. Tak korejská automobilka nazývá novou generaci modelu i30, vyráběného ve slezských Nošovicích. Ve světové premiéře se nový model od Hyundai, konkurent pro Ford Focus a Volkswagen Golf, ukáže zkraje září.

Foto: Hyundai

Hyundai i30 (2017)

Článek

Vloni se ukázala faceliftovaná verze i-třicítky, příští rok se začne prodávat nová generace. Bohužel, oficiální tisková zpráva neobsahuje prakticky žádné faktické informace.

Víme tak pouze to, že nový model i30 byl, stejně jako všechny jeho předchozí verze a generace, vyvinut v Technickém centru Hyundai Motor Europe v německém Rüsselsheimu. Pod jeho designem je tak podepsán šéfdesigner Peter Schreyer.

Foto: Hyundai

Hyundai i30 (2017)

Přední šestiúhelníková maska je evolucí minulé generace, jinak jsou umístěné diody (dříve horizontálně) pro denní svícení. Záď je ale nová a odkazuje na BMW řady 1 nebo VW Golf. Nová i-třicítka vůbec nevypadá na první pohled zle.

Foto: Hyundai

Hyundai i30 (2015)

K technické stránce, která bude velmi pravděpodobně zcela nová, však Hyundai neřekl zhola nic. Více bude jasné ve středu 7. září, kdy proběhne světová premiéra. Ta výstavní bude ještě týž měsíc na pařížském autosalonu.

Podle neoficiálních informací by později měla přijít i hybridní verze, a dokonce se hovoří o variantě s pohonem všech čtyř kol. Výroba bude podle našich informací probíhat v České republice, tedy v nošovickém výrobním závodě.

Foto: Hyundai

Hyundai i30 (2017). Zadek připomíná kombinaci BMW řady 1 a VW Golf

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám