Hlavní obsah

Hyundai Staria je futuristické MPV, které se chystá i do Evropy

Po první upoutávce Hyundai představuje design nového modelu Staria bez grafického maskování. Slibuje sebevědomý návrat velkoprostorových rodinných vozů, které jsou v dnešní době upozaděny za populárními SUV.

Foto: Hyundai

Hyundai Staria

Článek

Staria může nahradit model Carnival, dodávku H1, nebo se stane zcela svébytným vozem. Jedná se o model s dosud neupřesněným spalovacím motorem, i když svým futuristickým vzhledem připomíná elektromobily.

Na výběr bude z klasické a prémiové verze. Premium nabídne honosnější detaily zvenčí i uvnitř. Moderně navržené MPV má ale vždy obří masku, rozdělené světlomety a kapotu, která splývá s okenní a střešní linií. Boční prosklení je opravdu velkorysé, záď je pak prakticky řešená, ale zaujmou rozměrné vertikální LED svítilny.

Hyundai představuje Ioniq 5, hranatý hatchback s rychlým dobíjením

AutoMoto

Hyundai nabízí i pohled do interiéru. Horizontální výdechy ventilace připomínají designový jazyk nastolený novým tucsonem, dominantou je nicméně 10,25palcový displej informačně-zábavního systému.

Staria se bude nabízet ve verzích s různým uspořádáním 2 až 11 sedadel. V případě verze Premium se počítá s luxusním obsazením s komfortními křesly ve druhé řadě, které lze otáčet.

Digitální světová premiéra novinky se chystá ještě v první polovině letošního roku. Vůz se dostane i na český trh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám